Choose your own tour!

Kies zelf hoe je de wandeling wil laten verlopen. Wij zorgen voor een plannetje, vriendelijke stewards en signalisatie!

Kies na het startconcert uit de verschillende miniconcerten op locaties. Kies er drie of doe het wat rustiger aan en sla er één over. In plaats van een concert kan je ook het panorama van de basiliek bezoeken (betalend).
meer info

15h – 15h40 – 16h20

 1. Belgian Chocolate Village  Picea Orientalis Quintet
  meer info
 2. Basiliek van Koekelberg Odysseia
  Henry Purcell – Music for a While, Nino Rota – Il Persepio en poëzie in het Brussels door Claude Lammens
 3. Passerelle Campus Unesco, Klein Berchemstraat 1 Odysseia
  Beethoven sextet voor strijkers en twee hoorns
 4. Salle Cadol – François Delcoignestraat 25 Muzand: zandkunst, live gemaakt door Colette Dedyn op improvisaties van Raphaël De Cock
  meer info
 5. La Tangueria – Jestesteenweg 239 Marisa en Oliver, tango Everton Firmeza, musique
  meer info

Suggesties van Odysseia:

Geen idee wat te kiezen? Wij geven wat inspiratie…

De ‘kids’-tour: ga na het openingsconcert naar de majestueuze basiliek voor een mini-concert door Odysseia, bezoek daarna het panorama (betalend, tickets kunnen gereserveerd worden door te mailen naar info@basilicakoekelberg.be). Ga dan kijken naar zandkunst door Muzand.

De strijkers-tour: fan van strijkers? Ga na het openingsconcert naar de passerelle in de Klein Berchemstraat voor muziek van de jarige Beethoven, ga vervolgens naar de Brusselse Chocolate Village voor Picea Orientalis en ga daarna luisteren hoe bassist Everton Firmeza de dansers begeleidt.

Van Art Nouveau tot hedendaagse archtitectuur: Maak na het openingsconcert een wandeling door het Elisabethpark in de richting van de Belgian Chocolate Village, waar aan het eind van de 19e eeuw de koekjesfabriek Victoria gesticht werd. Keer daarna een stuk terug naar de basiliek, één van de meest impressionante art deco-gebouwen. Ga tenslotte naar de Passerelle in de Klein Berchemstraat, deel van een modernistisch gebouw dat enkele jaren gelden door architecten Bogdan en Van Broeck werd gerenoveerd en uitgebreid.

Meet our partners: in deze editie van onze District Walks versmelt voor een stuk de programmatie van de Koekelbergse Serenade, die door slecht weer en vervolgens de uitbraak van Corona werd uitgesteld. Selecteer een route langs de partners van Odysseia: Picea Orientalis, Marisa&Oliver en Everton Firmeza en Muzand.