Choose your own tour!

Kies zelf hoe je de wandeling wil laten verlopen. Wij zorgen voor een plannetje en signalisatie!

We starten samen bij COOP, Fernand Demetskaai 23, om 15u. Daarna zwermen onze muzikanten uit en kan je aansluiten bij één van de groepen. We verzamelen op het Raadsplein rond 17u30 en trekken daarna naar Walter voor het slotconcert.

Tour nr. 1: Industriële architectuur: Kuregem kende een bloei van activiteiten rond het eind van de 19e eeuw. Imposante getuigen daarvan zijn o.a. de abattoir en de veeartsenijsite. Volg na het openingsconcert onze zangeres Emilie naar de veeartsenijsite voor een concert met Chorus Erasmus. Daar kan u ook een rondleiding krijgen in het indrukwekkende poortgebouw dat momenteel wordt gerenoveerd. Doorkruis daarna Kuregem naar de abattoir en duik er de kelders in. Snelle stappers kunnen ook nog het concert in de huiskamer of in Tic Tac Art Centre meepikken.

Tour nr. 2: Lokale kunstenaars in de kijker: De laatste jaren vinden veel kunstenaars de weg naar Kuregem. Volg de blazers van Odysseia naar de studio en huiskamer van Jan en Eve, twee muzikanten die hun hart verloren hebben aan Kuregem. Vervolg daarna je weg naar de veeartsenijsite waar je Chorus Erasmus uit Anderlecht kan horen en spring binnen bij Tic Tac Art Centre voor een bijzonder duo.

Tour nr. 3: kids-friendly: Ga na het openingsconcert naar Tic Tac Art Centre, een kleurrijke dans-hotspot in hartje Kuregem. Daar kunnen jullie genieten van de Ud van Marwan Zoueini in combinatie met de dans van David Zambrano. Ga daarna naar de veeartsenijsite om het koor aan het werk te horen. Een teveel aan energie kunnen de kinderen kwijt in het besloten parkje daar. Ga daarna al wat vroeger naar het Raadsplein, bij mooi weer is het heerlijk spelen tussen de fonteintjes!

Tour nr. 4: 100% Odysseia!: Alles zien kan helaas niet, maar drie van de vier concerten meepikken kan zeker wel! Ga na het openingsconcert direct mee met de strijkers naar de champignonkwekerij Le champignon de Bruxelles, bezoek daarna de huiskamer in de Otletstraat en geniet dan van een verfrissende wandeling naar de veeartsenijsite, waar onze eigen Emilie haar koor in goede banen leidt.