DW#1 Bockstael – Canal Area

District Walks #1: Bockstael-Canal Area – 9.10.16

Odysseia gaat de stad verkennen. Als een zwervend, nomadisch ensemble neemt het op deze wandeling het publiek op sleeptouw langs een stukje Brussel dat volop in ontwikkeling is. De wijk rond Bockstael en Tour & Taxis maakt een inhaalbeweging en profileert zich als groene, duurzame zone. Nieuwe kantoorgebouwen in passiefbouw staan naast de oude, gerenoveerde pakhuizen en fabrieken.

De wandeling loopt van Greenbizz, over de wijkantenne Bockstael en de Parckfarm serre naar het slotmoment onder de Jublieumbrug. Onderweg wordt het publiek getrakteerd op miniconcertjes op bijzondere locaties. Dit project wordt volledig in beeld gebracht door Retrospectre en achteraf in de vorm van een kleine documentaire gemonteerd. Het is het startschot van een langdurig project in de stad, waarbij we halfjaarlijks een andere wijk muzikaal in kaart willen brengen.

In een constant evoluerende wijk ontmoet oud en nieuw mekaar: statige, robuuste gebouwen tegenover een fragiele serre, graffiti tegenover graffiti … Ook Odysseia zoekt die tegenstellingen op en combineert romantische kamermuziek met hedendaagse muziek. Daarmee daagt ze de luisteraar uit anders te gaan luisteren en het onverwachte te verwachten.

 

Docu DW#1

Program:

– O. Respighi: Il Tramonto (soprano, string quartet)
– G. Holst: Four Songs (voice and violin)
– A. Jolivet: Sonatine pour hautbois et basson (oboe, bassoon)
– H.Denerin: Meaning of no Meaning (bass flute, bass clarinet and double bass) – wereldcreatie
– G. Ligeti: Six Bagatelles (woodwind quintet)

Musicians:

Emilie De Voght, soprano – Katrien Gaelens, flute – Dymphna Vandenabeele, oboe – Dries Tack, clarinet – Wannes Cuvelier, bassoon – Anthony Devriendt, horn – Veerle Houbraken, violin – Katelijne Onsia, viola – Harmen Goossens, cello – Jens Similox-Tohon, double bass